Wegen met Faller Car System

Na het tekenen waar de draden onder de wegen moeten, worden deze gefreest met een dremel met bovenfrees hulpstuk. Rechte stukken kunnen het beste langs een liniaal worden gedaan. Je legt eerst de liniaal op de goede plek langs de weg, klemt hem vast met bijvoorbeeld een lijmklem en je haalt de dremel langs de liniaal.
Wissels in de weg heb ik gekozen om zelf te maken. Eerst wordt er een vierkant gat gefreest. Daarna wordt er een klein plaatje styreen in gepast dat te kort is zodat hij zijwaarts kan bewegen. Hierop worden de juiste draden afgetekend en erop geplakt met secondelijm. De draden moeten ieder het begin draad (draad voor de kruising) verbinden met één van de einddraden (draden na de kruising) wanneer deze helemaal naar links of naar rechts is geschoven. Aan de onderkant van het plaatje wordt een styreen buisje geplakt (secondelijm) en in het midden van het vierkante gefreesde gat een sleufgat waar het styreen buisje vrij in kan bewegen.
 
 
Vervolgens wordt het geheel in het vierkante gat gelegd en wordt er een dun stukje doorzichtig plastic overheen geplakt. Aan de onderkant wordt een Conrad wisselmotor geschroefd, waarbij het verenstaal stokje van de wisselmotor in het styreen buisje wordt gestoken.
Om de voertuigen te detecteren worden op een aantal plekken hall sensoren onder de draad geplaatst (Conrad nr .185120). Deze detecteren magnetisme en worden dus geactiveerd door het stuurmagneetje van de auto. Vervolgens wordt de draad gefixeerd met het lijmpistool. Dit wordt gewoon dik aangebracht en vervolgens het overtollige weg geschrapt met een grove schroevendraaier.
Hierna wordt de weg beplakt met stevig papier. Dit wordt gelijmd met houtlijm. Hierbij moet de lijm goed worden verdeeld op het hout. Vervolgens wordt het papier er op gelegd en goed aangedrukt. Het papier zal iets uitzetten, maar onder normale omstandigheden zal dat geen probleem opleveren.
Het papier wordt na het drogen grijs geverfd met plakaatverf. Met plakband worden vervolgens de strepen afgeplakt. Dan wordt met witte verf de strepen ingeverfd en wordt het plakband verwijderd. Op deze manier ontstaan strakke strepen op de weg.