De straat voor het station

Voor de straat worden eerst een aantal huizen uitgezocht. Hiervoor heb ik gekozen voor stadshuizen van Kibri. Deze passen goed en hebben mooie grondvormen. Na het bouwen zijn de huizen nog vervuild met een mengsel van acrylverf, water en een drupje afwasmiddel. Daarnaast zijn er nog een aantal details, zoals de dakgoten, regenpijpen en antennes in een andere kleur geverfd. Met behulp van de huizen kan de positie van de weg bepaalt worden. Ik heb ervoor gekozen deze schuin ten opzichte van het station te maken. Dit geeft de straat een natuurlijker beeld.
Na het bepalen van de positie van de weg, kan de weg aangelegd worden op de manier van voorgaande pagina. Aan de rechterkant is een stoep gemaakt van 2mm karton. Hierop komt het station. Aan de linkerkant worden de stoepen van de huizen gebruikt. Deze zijn echter lager, maar door het papier van de weg aan de rechterkant tegen het karton aan te leggen en aan de linkerkant onder de stoepen van de huizen te leggen, is dit verschil weg.
Als het papier van de weg vast zit, worden de huizen erop geplakt. Dit heb ik met dubbelzijdig plakband gedaan. Hierna kunnen de kiertjes tussen de verschillende stoepdelen met plamuur gevuld worden. Hiervoor wordt de plamuur spaarzaam aangebracht in het kiertje, zodat er naderhand geen schuren nodig is.
Na het plamuren worden alle stoepen lichtgrijs geverfd. Hiervoor heb ik acrylverf van Faller gebruikt. Ook wordt de stoeprand geverfd, samen met een stukje van de weg. Hierdoor wordt de kier tussen het wegdek en de stoep mooi opgevuld. Hierna wordt de weg met ander grijs geverfd. Na het belijnen d.m.v. afplakken met plakband ziet de straat eruit zoals hiernaast te zien is.
Op de vorige foto is rechtsachter nog een klein straatje te zien. Als vanuit dit straatje een foto wordt genomen, is dit het resultaat. Nog een aantal details en dit is af.