Marktplein

Allereerst worden een aantal huizen uitgezocht die de stad vormen. Verder wilde ik ook een reden voor het marktplein, dus heb ik het stadhuis van Lindau van Faller gekocht. Deze heeft mooie muurschilderingen. Om het model nog mooier te maken, heb ik de plastic delen die steen moesten voorstellen, de kozijnen en de daken voor het bouwen met de airbrush gespoten.
Voor de bestrating van het marktplein en de stoep aan de overkant van de weg heb ik gekozen om dit te gipsen en vervolgens te krassen. Eerst heb ik langs de wegen kleine stukjes styreenstrip geplakt. Dit zijn de trottoirbanden. Op het marktplein heb ik ook tegels van styreen in een kruis over het hele oppervlak geplakt. Hier kan je het gips mooi op af smeren zodat de stoep glad wordt.
Na het gipsen zijn met een kraspen de voegen erin gekrast.
Bij Conrad heb ik 10 bouwpakketjes voor lantaarnpalen gekocht. Deze heb ik na het bouwen met de airbrush gespoten. Om ze goed op de gipsen stoep te kunnen lijmen, heb ik het gips waar de lantaarnpaal op staat weggehaald. Als je de lantaarnpaal zo zou lijmen op het gips zit het immers niet goed vast.
Vervolgens zijn de stoepen geverfd met ver verdunde verf. Het gips met lichtgrijs en de plastic tegels met lichtbruin. Daarna is er  iets donkerdere grijze verdunde verf over heen gedaan. Verder zijn er marktkramen, een kiosk en een klokkentoren van Faller neergezet.
Bij het stadhuis is een trouwerij gaande. De figuren zijn van Preiser.
Nog een sfeerplaatje.