Heuveltje

Dit stukje is het onderwerp van de verbouwing. Er zijn echter weinig foto's van. Eerst is er van triplex een weg gemaakt die omhoog loopt. Daarna is er met MDF een zijkant gemaakt. Ook is er een steun gemaakt voor het tankstation en het huisje. Daarna is hierop kippengaas geniet. Dit levert een frame voor de heuvel.
Om het kippengaas vervolgens te bedekken heb ik gekozen voor gipsverband. Echter het kant-en-klare gipsverband is redelijk duur. Daarom heb ik een groot stuk kaasdoek en grote zak rotband gips gekocht. Ik heb dan een stukje kaasdoek geknipt en dit in een bak met aangemaakte gips gelegd. Door nu met de handen het gips op het doek te smeren (aan beide kanten) maak je je eigen gipsverband. Belangrijk is dat je dan op elke plek zeker twee lagen gipsverband aanbrengt. Dit hoeft echter niet in 1 keer, dus als later blijkt dat er ergens nog een zwak plekje is, kan hier nog een extra plakje op gelegd worden. Bij het leggen van de plakjes is belangrijk het gips van de verschillende plakjes goed aan elkaar te smeren.  Op deze manier krijg je een stevige ondergrond voor de heuvel. Het is overigens ook handig om de rails met plakband af te plakken, om deze tegen de vieze gips te beschermen.
Als de hele berg bedekt is met gipslappen, en ook overal stevig is, kan het met een beetje gips nog glad gemaakt worden. Om het nog gladder te maken ben ik er nog met een schuurpapier over heen gegaan. Hierna heb ik de hele berg donkergroen geverfd met acrylverf. Toen dit droog was, is er houtlijm op de berg gesmeerd. Vervolgens pak je een pluk grasvezels (b.v. busch 7371) en "dept" dit op de lijm (niet te hard drukken). Daarna wordt meteen de stofzuiger (met een kous over de mond) erboven gehouden en worden de vezels rechtop getrokken. Hierdoor gaan de vezels mooi rechtop staan.
Dat de vezels rechtop staan is goed op deze foto te zien.
Toen al het gras was aangebracht, zijn er nog een aantal bomen geplaatst en was het mogelijk deze foto te maken.