Details 1

Af en toe is het leuk om tussendoor iets kleins te maken. In dit bouwverslag zijn er een paar bij elkaar gezet.

Deze boomstam vrachtwagen had ik nog staan van mijn oude baan. Bij het laadperron heeft hij een mooie plek gekregen.

Op een verloren hoekje is een kleine speeltuin gebouwd. Dit is gedaan met behulp van een Faller bouwpakket. Deze heb ik wel eerst gespoten om de plastic glans te verwijderen.
Naast de speeltuin staat een bloemenkiosk. Dit is een model van Busch. Het dak ligt er nog los op aangezien er nog een verkoper en klant in moeten.
De huizen aan de stationsstraat zijn ook van achter te bewonderen. Dit geeft echter ook de kans en noodzaak om achtertuinen te maken. Gewapend met een caravan, appelboom, moestuin van Busch en wat gras heb ik de eerste tuin vorm gegeven als "rommeltuin". De Eriba-caravan is een model van Brekina.
Van een oud Fleischmann autootje (uit een startset) had ik ooit de wielen ergens voor gebruikt. Nou kon deze auto mooi als wrak in deze tuin worden gebruikt. Met wat verf op de bumpers en in de wielkasten zag hij er al meteen een stuk beter uit. Vervolgens heb ik met rondjes in roestkleur de trommelremmen nagebootst. Deze zie je immers in het echt als de wielen eraf zijn. Vervolgens heb ik de auto op houten blokjes gezet.  Het hek heb ik zelf gemaakt van ijzerdraad en gaas uit een portemonnee. Uit dikker draad is een frame gesoldeerd. Tegen dit frame is het gaas geplakt. Boven het gaas steken de palen iets uit voor de drie prikkeldraden. Deze zijn gemaakt van 1 ader van een litzedraad (draad bestaande uit veel dunne draadjes).
Met allerlei plantjes van Busch en een loofboom is deze tuin aangekleed. De figuren zijn van Noch.

Tussen alle tuinen staan heggen of schuttingen. De heggen heb ik gemaakt van een houten plankje in de vorm van de heg. Vervolgens wordt deze bruin geverfd en met houtlijm groene vlokken op geplakt. In de achtergrond van de foto is zo'n heg te zien.

Op deze foto is een schutting te zien. Deze is gemaakt van kleine latjes en balkjes. Aan de rechterkant van de schutting staat een setje rozen (van Busch). Aan de linkerkant is een andere "rommeltuin".