Berggebied

In dit bouwverslag wordt het stuk berg voor de rails gemaakt. Op deze foto is het middelste stuk te zien. Het wordt een groot dal met een klein smalspoorbaantje. Het dal wordt overgestoken over een houten vakwerkbrug. Verder staat er aan de linkerkant een burcht van Kirbi. Hier links van komt het dal met de grote stenen spoorbrug. Rechts op de foto staat een smederij met een spooraansluiting aan het smalspoortraject. Rechts hiervan is de volgende foto genomen.
Hier verdwijnt de smalspoorbaan in een rots. Hiernaast staat het model van Faller van de grootste originele koekoeksklok van de wereld. Daar rechts van zal het water van de beek boven het spoor een beek vormen.
Hier is nog een grotere foto van de houten brug in wording the zien. In eerste instantie zijn alleen de palen die op de grond rusten gemaakt. Nu wordt eerst het gras geplant voordat de tussenstokjes worden aangebracht, anders zou het gras planten erg moeilijk worden.  Bij het maken van de brug zijn eerst kleine dwarsstokjes geplakt op de plaatsen waar de steunen komen. Tussen de dwarsstokjes zijn vervolgens stokjes in de lengterichting (oftewel dezelfde richting als het spoor) onder de rails geplakt om het spoor op het rechte stuk van de brug werkelijk recht te trekken. Hierna zijn de verticale palen geplaatst. Om vervolgens de schuine palen allemaal even schuin te kunnen plaatsen, heb ik een malletje van styreen gesneden. Dit was een klein driehoekje die tegen de verticale paal aangehouden kan worden. De schuine kant van het driehoekje geeft dan de goede hellingshoek voor de schuine paal.
Op deze foto is het dal te zien waar de grote stenen brug staat. Onderin op het grijze komt een brede beek. De zijkanten van de baan zijn gemaakt van MDF en zijn zwart geverfd.
In de brede beek ligt een rotswand waar een kleine waterval overheen stroomt. De bedding is gemaakt met ronde kiezels en de waterkanten zijn met een spatel van gips gemaakt. Vervolgens is er water in gegoten. Dit is op dezelfde manier gedaan als besproken in bouwverslag 14. Het is op deze foto echter nog niet aangezet met witte verf.
Nadat het gras onder de brug geplant was, kon ik verder met de houten brug voor het smalspoortraject. De verticale en schuine palen stonden er al, dus worden nu de dwarspalen geplaatst. Met knijpers worden ze geklemd tijdens het lijmen. Voor de juiste onderlinge afstand is weer vooraf een hulpje van styreen gesneden. Dit maal was een simpel rechthoekje met de hoogte gelijk aan de gewenste afstand tussen de dwarspalen. Hierna konden de langsliggers tussen de steunen gelijmd worden en een aantal schuine palen voor extra stevigheid geplaatst worden. De brug is met de vele stokjes een stevig geheel geworden.

 

Na het planten van heel veel gras en een aantal bomen en plantjes is het berggebied af.
Een blik vanaf de beek naar boven
De houten brug voor het smalspoortraject.
De TEE over de brug langs de burcht.