Koploper instellen

Zo ziet koploper er op het moment uit. Bovenaan staan de locomotieven waarmee gereden kan worden. Daaronder staat het baanplan. Alle onderdelen zijn ingesteld, en werken goed. Het is erg leuk om het programma op automatisch te zetten. Je hoeft dan zelf alleen maar toe te kijken en alles wordt voor jou geregeld. Ook met de veiligheid zit het goed. Er waren veel zaken die ingesteld moesten worden. Om te beginnen moesten alle blokken aangemaakt worden en alle verbindingen van het ene blok naar het andere blok worden aangegeven. Per blok moet worden aangegeven welke bezetmelders op welke manier bij dat blok horen. Daarna moesten de wisselstraten worden goedgezet. Hierbij moet je aangeven hoe de wissels moeten staan om van blok x naar blok y te komen. Daarna moesten alle locomotieven worden aangemaakt. Hiervoor moet je de aangeven welke functies deze hebben, waar ze wel en waar ze niet mogen komen enz. Ook moet de snelheid van iedere locomotief worden gemeten. Hierbij wordt gemeten hoe snel de locomotief is op de 28 beschikbare rijstappen. Hierdoor kan het programma de treinen heel precies laten stoppen b.v. langs het perron. Daarna moesten ook de seinen nog worden ingegeven, zodat ze netjes groen tonen als er doorgereden mag worden. 

Ik ben erg tevreden over dit programma. Er zit een erg goede help bij, waardoor het makkelijk is alles in te stellen. Het grootste probleem is nog dat er zoveel mogelijkheden zijn, dat je de meeste tijd bezig bent met het zoeken van de goede opties.

Om een idee te geven hoe het eruit ziet als alles automatisch rijdt, heb ik de camera op het station gericht en een versnelde film (7MB) ervan gemaakt.