Emplacement

Nadat de rails van ballast was voorzien, was het mogelijk het emplacement verder in te richten. Zoals al gemeld in bouwpagina 3, zou hier een loods, onderzoeksuil, rakelinstallatie, bezandingsinstallatie en de kraan voor de kolen komen. Na het ballasten van de rails en het plaatsen van de gebouwen en installaties, is op de open plekken bruin grind gestrooid

De lantaarnpalen zijn bouwpakketten gekocht bij Conrad. Deze hebben filigraan messing masten. Na het samenbouwen zijn ze geheel grijs gespoten met de airbrush

De bak voor de kolen naast de kraan is gemaakt met een styreen grondplaatje, met daarop H-profiel paaltjes van styreen. Tussen de paaltjes zijn echt houten balkjes geschoven. Hierna is een berg van piepschuim gesneden, zwart geverfd en voorzien van imitatie-steenkool.

Om het emplacement verder aan te kleden, heb ik een bouwpakket van Revell van de BR01 gekocht. Deze staat voor de rakel installatie.

Na het samenbouwen, is alles voorzien van een vuillaag met de airbrush. Als verf is hiervoor XF-64 van Tamiya gebruikt. Ik vind dit een mooie kleur om vervuiling na te bootsen. Hierdoor krijgt alles een natuurlijke uitstraling, zoals op deze foto te zien is.