De baan

Algemeen

Ik ben augustus 2005 begonnen met het bouwen van een compleet nieuwe baan. Deze wordt op tafels langs de muren gebouwd. Als eerste werden de tafels gebouwd. Hiervoor heb ik 67x44 mm dikke houten balken gebruikt. Door verschillende driehoek constructies te maken, is het frame zeer stevig geworden. Ik heb op één deel een hoog frame gemaakt (125 cm hoog) en op een ander deel een lager frame (105 cm). Het is de bedoeling dat op het lage frame een berg gebied komt met hoge bergen en lage dalen. Op het hoge deel zijn 9mm MDF platen gelegd. Dit is vlak terrein. Aan de voorkant (voor het station) wordt nog een iets lager deel gemaakt.

Het spoor

Als rails gebruik ik Tillig Elite. Deze rails is zeer fijn en ook zeker niet duur. Ik gebruik alleen maar de flex rails. De wissels koop ik allemaal als bouwpakket. Om de wissels te verstellen maak ik gebruik van de Conrad wisselmotor met hartstuk polarisering. Deze polarisering is immers nodig bij deze rails. De baan wordt digitaal bestuurd met de PC met het programma Koploper van PaHaSoft. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van terugmelders van Littfinsky en zelf gebouwde bezetmelders.  Ook de wisseldecoders en de seindecoders zijn van Littfinsky. Daarnaast maak ik gebruik van twee boosters van Littfinsky die ieder 2,5A kunnen leveren. Hieronder is het sporenplan te zien.

Globale indeling baan

Rechts ligt het spoor in een grijs gebied. Dit zijn de opstelsporen in het schaduwstation. Als we dan met de klok meedraaien zijn groene strepen zichtbaar. Dit zijn de twee perrons met de drie perronsporen. Daaronder is nog een kleine uitloop. Dit ligt iets lager en er is kleine loods, die regelmatig wordt bezocht door een kleine rangeer locomotief. Het rode gebied is het gebied waar de hoogoven staat. Hiervan lopen de drie rechtse sporen onder het gebouw. Helemaal linksboven is het bruine rechthoekje de locloods, en het groene is de portaalkraan. Daar rechts van ligt de brug, aangegeven met de blauwe haken. Hoe het er in het echt uit ziet, is zichtbaar in deze tekening. Deze klopt echter niet helemaal.

Industrie

Links is de industrie. Deze bestaat uit de hoogoven en een klein locdepot. Op het locdepot staat een locloods, een portaalkraan, een onderzoekskuil en een rakelinstallatie. De hoogoven heeft een doorlopend spoor erlangs en eronder. Ook lopen er twee doodlopende sporen onder de hoogoven. Rechts hiervan begint het berggebied.

Berggebied

Rechts van de industrie begint het berggebied meteen goed met een groot dal met daarover een stenen brug. Daarna gaat het berggebied verder met een burcht naast het dal en een berg die omhoog loopt met als hoogste punt helemaal rechtsboven. Hierop komt een klein dorp. Het schaduwstation ligt onder deze berg, en de twee hoofdsporen lopen langs de berg. Deze berg loopt langzaam over in de stad die op het grijze plateau ligt. In het berggebied komt ook een weg die omhoog slingert naar het dorp.

De stad

Aan de onderkant op het plaatje komt de stad. Helemaal rechts is een plateau waar oude huizen rond een plein staan. De treinen rijden hier onder het plateau door. Ook loopt er een weg richting het berggebied, richting het stuk voor het station en richting het station. Naar links loopt de weg dus naar beneden naar het station. Tegenover het station staat een lange rij hoge huizen. Ook is er een busstation links naast het station. Daar weer links van, in de bocht van het spoor, ligt een stuk met kermis. Deze bestaat uit een spookhuis, een reuzenrad, een octopus, een flipper en een stoeltjescarrousel. Het stuk voor het station ligt iets lager en is bebouwd met een een loods.

Faller car system

De hele baan wordt voorzien van rijdende vrachtauto's en bussen. Deze worden nog aangepast zodat ze mooier rijden. Dit is later te lezen op deze site. De baan voor deze auto's begint bij de hoogoven. Onder de hoogoven ligt een soort schaduwstation. Hier komen de auto's naar boven en kunnen daar  het hoogoven terrein op, het busstation in of verder langs het station rijden. Als ze verder langs het station rijden, kunnen ze naar boven en komen dan uit bij het marktplein. Bij het marktplein kunnen ze het berggebied in rijden of naar beneden rijden naar het stuk onder het station bij de loods. Boven in de berg komt een verborgen keerlus zodat de auto weer naar beneden kan. Bij de loods is een soort parkeerplaats waar ze kunnen keren en terug rijden.