Spookhuis

Bij de kermis staat een spookhuis. Dit spookhuis is zelf gemaakt van triplex, aluminium en een motor uit een oude CD-speler. Hier volgt een beschrijving.

In het spookhuis moet een karretje rondrijden. Omdat het een beetje moeilijk is om een karretje aan te drijven heb ik dit opgelost door een karretje vast op een ronddraaiende schijf te plakken. Deze schijf heb ik dan met een oude motor en twee wielen met snaren aangedreven. 
Bij de instapplaats zijn er twee deuren waar het karretje het spookhuis naar binnen en naar buiten gaat. De deuren heb ik van dun messingplaat gemaakt. De bediening is met een magneetspoel gemaakt die als hij aanstaat, een permanente magneet afstoot. Deze permanente magneet zit op het kleine plexiglas staafje, boven het draaipunt (de foto is van onderaf genomen). Het veertje dat op de foto staat bleek later niet meer nodig te zijn.
Om de motor te laten stoppen met draaien bij de instapplaats en om de deuren op het goede tijdstip open te laten gaan, heb ik drie lichtsluisen op de ondergrond geplakt en één gaatje in de schijf gemaakt. Als het gaatje door de lichtsluis gaat, gaat er bijvoorbeeld voor een korte tijd een deur open, of stopt de motor even met draaien.
Om het geheel af te maken heb ik er een aantal lichteffecten in gemaakt. De groene streep loopt langzaam naar beneden, alsof het groengloeiend bloed is. De rode Led's in de ogen gaan langzaam feller en minder fel. In de mond, waar het karretje rijdt, is een kleurenspel gemaakt. Er hangen groene, rode en blauwe LED's, die alledrie onafhankelijk van elkaar langzaam feller en minder fel worden. Hierdoor krijg je een mooi kleurenspel in de mond.